Feestje in het lab! (10 - 12 jaar)


De opgeblazen kluis

De kluis in het jeugdlab is opgeblazen en de inhoud is gestolen!

Gelukkig zijn er geheimagenten die komen helpen om de juiste verdachte aan te wijzen. Mogelijk kunnen de geheimagenten ook de inhoud van de kluis terughalen?


De agenten gaan drie onderzoeken doen:
-Onderzoeken of het witte poeder dat bij de kluis ligt, ook gevonden is bij een van de verdachten (scheikundig onderzoek)
-Vingerafdrukken vergelijken
-Witte vezels van de crime scene vergelijken met stukken kleding van de verdachten (handmicroscoop).

Ze geven aan de rechercheur door wie volgens hen de dader is. Mogelijk dat daarna aanwijzingen komen van de verdachte, die leiden naar de buit. De buit is een proefje, wanneer de buit gevonden wordt gaan we dat proefje natuurlijk ook uitvoeren.

Zenuwspiraal

Ontwerp en maak jouw eigen zenuwspiraal! Met proefjes onderzoek je wat elektriciteit is en hoe je elektronen kunt verplaatsen. Daarna ontwerp en maak je jouw eigen zenuwspiraal! Jullie moeten daarvoor zelf meten, boren, schroeven e.d.

Tijdens het feestje drinken we appelsap of ranja en eten we een knetterende versnapering. Natuurlijk nemen jullie de gemaakte zenuwspiraal mee naar huis.

mmm.... Wat ruik jij lekker!


Lavendel, mandarijn of liever jasmijn? We verdiepen ons in de wereld van de geuren en stellen zo een parfum samen dat jij lekker vindt (voor jongens en meisjes).

Er komt heel wat kijken bij het maken van een parfum. Sommige geuren vervliegen snel, andere blijven langer hangen. Tijdens het feestje onderzoeken jullie wat goede geurcombinaties zijn, test je wat jij lekker vindt en maak je de parfum en verpakking.

Tijdens het feestje drinken we appelsap of ranja en en eten we wat lekkers . Natuurlijk nemen jullie de verpakte parfum en miniverstuiver mee naar huis.