Feestje in het lab! (6 - 8 jaar)

Voor kinderen van 6 - 8 jaar hebben we verschillende progamma's. Welk programma spreekt jullie het meest aan?

CSI

Er is ingebroken in het laboratorium en de uitvinding van professor B├Ęta is gestolen! De politie heeft al sporenonderzoek uitgevoerd, maar de hulp van geheimagenten is nodig om te onderzoeken wie de dader is en de uitvinding veilig te stellen.

De geheimagenten maken hun badge, doen verschillende onderzoeken (chromatografie, vingerafdrukken) en gaan met aanwijzingen van de dader in de boomgaard en de schuur op zoek naar de gestolen uitvinding. De uitvinding blijkt een lekkernij te zijn, wat de kinderen als afsluiting van het feestje gaan maken.

Tijdens het feestje drinken we appelsap of ranja en maken we de eetbare uitvinding. Alle kinderen krijgen iets lekkers mee naar huis, waar ze thuis nog een onderzoekje mee kunnen doen.

Aardappelfeestje

Een aardappel kun je opeten, maar met een aardappel kun je ook veel proefjes doen! Eerst onderzoeken we aardappelen met jodium en een microscoop. Dan gaan we de aardappel verwerken (wegen, raspen, weken, zeven) tot aardappelzetmeel. Hier gaan we zelf lijm van maken. Op een zelfde manier kun je ook haargel maken, wij gaan op een andere manier haargel maken. Met de zelfgemaakte lijm plak je het etiket op jouw potje haargel en die kan dan mee naar huis.

Tijdens het feestje drinken we appelsap of ranja en eten we een zakje chips. De haargel mogen jullie mee naar huis nemen.